
بروزرسانی: 26 تیر 1404
آموزش دم کردن و طرز تهیه چای کره ای تبتی در خانه + فواید و خواص درمانی | OkChay
آموزش دم کردن و طرز تهیه چای کره ای تبتی در خانه + فواید و خواص درمانی | OkChay
با بالا رفتن تقاضا چای در تبت، روزانه حدود 2 تا 300 گونی وارد تبت میشد. زمانی که برگ های بوته چای چیده میشن، با حرارت دادن از اکسید شدن برگ جلوگیری میشه و رنگ سبز برگ باقی می مونه، چای سبز بدست میاد. حرارت دادن برای خنثی کردن آنزیم هایی که باعث اکسیداسیون میشن انجام میشه. این نوشیدنی طعم تلخ و شیرینی داره؛ همچنین رایحه ملایم و لطیفی ازش استشمام میشه.
- در این روش، اجازه می دهند تا چای به طور کامل دم بکشد و به رنگی تیره و تقریبا سیاه دربیاید و در ادامه نمک و در صورت تمایل، سودا را به چای می افزایند.
- دستور طرز تهیه چای کره ای تبتی ایرابرود برای 4 نفر سرو میشود ، و 10 دقیقه فعالیت میخواهد.
- دین سالاران بودایی، معروف به لاماها، تا قرن ۱۵–۱۶ که دوره تأسیس دالایی لاما بود، مستبدانه بر تبت حکومت کردند.
نخستین پادشاهان یارلونگ نیز از نام دودمانی پوگیل، پادشاه پو، استفاده می کردند که به احتمال زیاد با خاستگاه این سلسله در منطقه پووو، در جنوب شرقی تبت مرتبط بود. یلدای ایرانی، شبی که خورشید از نو زاده می شود ماه به استقبال مهر می رود و راز دل می گوید و دلبری می کند و مهر را از رفتن باز می دارد. در چنین زمانی است که خورشید و ماه کار خود را فراموش می کنند و عاشقی پیشه می کنند و مهر دیر بر می آید و این شب، «یلدا» نام می گیرد. از آن زمان هر سال مهر و ماه تنها یک شب به دیدار یکدیگر می رسند و هر سال را فقط یک شب بلند و سیاه وطولانی است که همانا شب یلداست. هر دو نوع چای حاوی پلی فنول هایی با خاصیت آنتی اکسیدانی هستن، که به مبارزه با سلول های سرطانی کمک میکنه.
با سابقه هزاران سال، چای سنتی تبتی به این ترتیب ساخته می شود
برگ این نوشیدنی زمانی چیده میشه که رنگ سبز کمرنگی داره و برگ هنوز کامل باز نشده و روی بعضی از برگ ها کُرک سفید رنگی وجود داره. این چای کمترین اکسیداسیون و فرآوری رو تجربه میکنه؛ به همین دلیل طعمی ملایم و لطیف داره و در بین انواع دیگه چای کمترین مقدار کافئین رو داره. از چای سفید 4 مدل معروف به نام های بای هائو یین ژن ، بای میو دان ، گونگ مای و شو مای وجود داره. همچنین با تقویت کردن سیستم ایمنی بدن، طول عمر را افزایش می دهد. برای تهیه چای به یک چهارم پیمانه آب لیمو، یک قاشق چای خوری زنجبیل خردشده، کمی پودر فلفل، کمی پودر رازیانه و یک قاشق غذاخوری عسل نیاز دارید.
چای تبتی 80 گرمی
زمانی که آب به جوش رسید ، چای را اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه دیگر بجوشد. انواع مختلف قوری چای و فنجان، استاندارد زندگی هر خانواده را در تبت نشان می دهد. قوری های سرامیکی، رایج ترین قوری های مورد استفاده در تبت هستند؛ در حالی که قوری های مسی و برنزی به خانواده های متمول و دارای سطح بالاتری از زندگی اختصاص دارند. آن ها از پیستونی چوبی برای ترکیب کردن کره، نمک و چای قالبی تازه دم شده در استوانه هدیه ی سلطنتی چوبی استفاده می کنند. سپس چای و تمام ادویه جات را در آن بریزید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا این مواد برای ۱۰ دقیقه در آب، روی حرارت بمانند. یک جایگزین دیگر برای کره درست شده از شیر گاومیش، کره تصفیه شده معمولی است که در تمام فروشگاه ها و سوپرمارکت ها قابل خریداری هستند.