فوت و فن تهیه خورشت فسنجون اصیل مرحله به مرحله دونفره
انتشار: مهر 11، 1402
بروزرسانی: 26 تیر 1404

فوت و فن تهیه خورشت فسنجون اصیل مرحله به مرحله دونفره

فوت و فن تهیه خورشت فسنجون اصیل مرحله به مرحله دونفره

زمانی که آب به جوش امد حرارت زیر قابلمه را متعادل کنید. خورشت که به غلظت مناسب رسید، بچشینش تا اگه نیاز داره باز بهش رب انار ترش یا شیرین اضافه کنین. 20 دقیقه قبل از اینکه غذا رو از روی گاز بردارین یک نوک قاشق بهش گلپر اضافه کنین. البته اضافه کردن گلپر سلیقه ایه و بستگی به خودتون داره. در نهایت خورشت فسنجان شما آماده هست و می تونین نوش جان کنین. گردو ها را چرخ کنید و بعد از این که پیاز ها کمی طلایی و نرم شد، به قابلمه اضافه کنید.

  • ابتدا حرارت رو زیاد میکنیم که به جوش بیاد و بعد حرارت رو کم میکنیم و درش رو میذاریم تا گردوها کم کم بپزه.
  • غذا را بچشید و اگر ترش بود، به خورشت کمی شکر اضافه کنید.
  • روش شک دادن به گردو این است که در حین پخت گردو ۲ الی ۳ بار چند تیکه یخ کوچک یا یک سوم لیوان آب خیلی سرد به خورشت اضافه کنید.
  • هر ۱۵ دقیقه به خورشت سر بزنید تا اگر آبش کم بود، کمی آب سرد به آن اضافه کنید.

پیاز را در قابلمه ای که می خواهید فسنجان را در آن درست کنید نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. پیازها که سبک شدند، گردوی چرخ کرده یا سابیده شده را به آن اضافه کنید و ۵ الی شش دقیقه با هم تفت دهید. اگر بخواهید خورش فسنجان را با گوشت قرمز تهیه کنید، می توانید از روش های متنوعی استفاده کنید. متداول ترین روش سرخ کردن گوشت چرخ کرده مانند کوفته قلقلی است. روش دوم استفاده از گوشت های تکه ای بزرگ مثل چلوگوشت است.

طرز تهیه فسنجان بدون رب انار

در ادامه باید کمی آب جوش روی گوشت بریزید و بگذارید تا گوشت خوب پخته و نرم شود. سپس طعم فسنجون با گوشت را بچشید تا طعم فسنجون را با ذائقه خود تنظیم کنید. مواد اولیه این غذای لذیذ و اشتهابرانگیز، شامل گردو یا پسته، گوشت مرغ یا گوشت قرمز و رب انار ترش یا شیرین است که همراه با پلو مصرف می شود. شکر یا شیره خرما را در مرحله آخر پخت به فسنجان اضافه می کنیم. در تهیه خورشت فسنجان با اردک باید اردک به خوبی شسته شود و آب اضافی آن خارج گردد. گردو نیز مانند سایر خورشت های فسنجان باید به خوبی خرد شود تا در این خورش مورد استفاده قرار بگیرد.

طرز تهیه عدسی رژیمی، غذایی مقوی و سرشار از پروتئین

برای این منظور مرغ ها را از یخچال خارج کنید و در روغن زیاد سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند. خورش فسنجان یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار استان های شمالی کشور ( گیلان و مازندران ) می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چیشی همراه باشید. روش تفت دادن گردو رو در بالا کامل تر توضیح دادم که اگر مطالعه نکردید حتما بخوانید. بعد از تفت در حدی که آب روی مرغ ها را بگیرید داخل خورشت آب بریزید که ۲۰ دقیقه مرغ ها نیم پز شوند در این فاصله گردو را آماده می کنیم. ۲- گوشت مرغ را به همراه پیاز که خیلی ریز خورد شده و کمی روغن تفت دهید. بعد از تفت پیازو مرغ، ادویه را اضافه کنید تا یک دقیقه ادویه هم تفت بخورد.

مرحله چهارم

شما هم اگر تجربه یا نکته ای برای تهیه فسنجان با مرغ و خوشمزه شدن آن دارید حتما در کامنت ها برامون بنویسید. این مواد جهت تهیه فسنجان با مرغ برای ۴ نفر کافی است. مرغ ها را باکمی زعفران و نمک و فلفل مزه دار کرده و آماده می گذاریم. فسنجان معمولا در تمام نقاط ایران درست می شود اما شیوه ی پخت آن معمولا با هم متفاوت است. فسنجان ممکن است بسته به ذائقه ی شما ترش یا شیرین باشد اما فسنجانی که مورد قبول بیشتر افراد باشد طعم ملسی دارد که نه خیلی شیرین باشد و نه خیلی ترش باشد. برخلاف خورشت های اصیل ایرانی که حضور پررنگی در منابع تاریخی دارند؛ رد فسنجان به رساله های آشپزی قاجاری ختم می شود و در کتب دوره صفوی، اسمی از آن به چشم نمی خورد.